ALBA IULIA
Calea Motilor, nr. 17A
B-dul Revoluției 1989, nr. 23A
Tel. (+40) 258 833 408 
Str, Musetelului, nr. 2, parter
Tel. (+40)374 815 652 
SEBES
Str. Lucian Blaga, nr. 29
Tel. (+40) 358 401 625
AIUD
Str. Bethlen Gabor, nr. 2
Tel. (+40) 358 401 744

Consultatii Specialitate

Orientarea catre pacient, profesionalismul si flexibilitatea echipei medicale, precum si varietatea serviciilor medicale ofera clientilor nostri certitudinea unei calitati superioare in privinta diagnosticului si al tratamentului.

ALERGOLOGIE-IMUNOLOGIE

Este domeniul stiintei biomedicale, care studiaza imunitatea organismului. Metodele specifice de diagnostic utilizate in alergologie sunt: testele cutanate si determinarea IgE seric total sau specific.

Dr.Rusu Camelia

CARDIOLOGIE

Este o specialitate medicala care are ca subiect de studiu bolile inimii si ale vaselor de sange. Cardiologia cuprinde diagnosticul si tratamentul bolilor cardiace congenitale, boli cardiace ischemice, insuficiente cardiace valvulopatiilor, aritmiilor si ale bolilor pericardului. Pentru cresterea preciziei diagnostice si evaluarea stadiului de boala, consultul cardiologic este completat cu: analize de laborator specifice, explorari functionale cardiace - electrocardiograma, monitorizarea tensiunii arteriale, ecografia cardiaca, ecografia Doppler vasculara.

Dr. Radulescu Maria Liliana

DIABET ZAHARAT, NUTRITIE SI BOLI METABOLICE

Domeniul nutritiei si dieteticii se adreseaza comportamentului alimentar si sigurantei alimentare, cu extinderi spre domeniul profilaxiei, terapiei dietetice necesara in bolile metabolice acestea avand la baza producerii lor dezechilibre nutritionale majore; este cazul diabetului zaharat, al obezitatii, dislipidemiilor, bolilor cardiovasculare, a caror incidenta, deja ridicata, se afla in continuare in crestere, intervin si in cazul programului de recuperare post-chirurgicala pentru o serie de alte afectiuni.

Paleta de masuri terapeutice utilizabila in aceste boli are la baza interventia nutritionala prompta, completa si continua. Preventia lor se face de asemenea prin masuri de implementare in populatia generala a unui nou stil de viata incluzand norme de alimentatie sanogena.

Nutritionistul joaca un rol important in mentinerea starii de sanatate, a performantelor fizice, in prevenirea diverselor afectiuni asociate si completeaza tratamentul afectiunilor amintite mai sus.

Este de dorit ca, pana la ajunge sa vorbim despre o afectiune diagnosticata, nutritionistul sa poata interveni in educatia comunitara, in dezvoltarea politicilor de sanatate publica, managementul serviciilor alimentare, expertiza de calitate a alimentului si informarea consumatorului.

Dr. Avam Ioana Cristina

DERMATO-VENEROLOGIE

Este specialitatea medicala care se ocupa de diagnosticarea si tratarea bolilor cutanate, anexelor pielii (par, unghii) si a mucoaselor adiacente (cavitate bucala si organe genitale).

Dr.Decean Hana,Dr.Radu Ana-Maria, Dr.Palcu Florina

ECOGRAFIE

Ecografia este o metoda moderna si eficienta de investigare, neivaziva, lipsita de efecte secundare, ce a revolutionat imagistica medicala si a adus un plus de certitudine in punerea unui diagnostic. Ecografia este astazi o metoda accesibila pe scara larga, prezenta in orice unitate sanitara, iar examenul ecografic face parte dintre investigatiile de rutina.

Dr. Crainic Dan Silviu, Dr. Caia Nicoleta, Dr. Iancu Maria Carmen, Dr. Maier Oana, Dr. Radulescu Maria, Dr. Seisanu Roxana Maria, Dr. Nicolae Claudia, Dr. Fiscutean Oana, Dr. Voia Cristian, Dr. Martin Ioan, Dr. Nastase Ionut Octavian

ENDOCRINOLOGIE

Este specialitatea medicala care se ocupa cu diagnosticarea si tratamentul afectiunilor sistemului endocrin. Sunt investigate afectiunile tiroidiene, hipofizare, adrenale, gonadale si tulburarile metabolismului calcic.

Dr. Voia Cristian, Dr. Fiscutean Oana, Dr. Verde Ioana

HEMATOLOGIE

Dr. Mondoc Lidia Maria

MEDICINA GENERALA

Este specialitatea medicala care se ocupa cu diagnosticarea si tratamentul bolilor acute sau cronice si furnizarea de ingrijiri preventive de sanatate; furnizeaza ingrijiri medicale pentru pacientii de toate varstele, de la nou nascuti la varstnici, barbati si femei, cu probleme medicale diferite.

Dr. Oarga Nicolae, Dr. Cinazan Alin

MEDICINA INTERNA

Este ramura si specialitatea medicala care se ocupa cu prevenirea, diagnosticul si tratamentul nechirurgical al afectiunilor, in special cele ale organelor interne; se adreseaza adultilor cu afectiuni respiratorii, cardiace, digestive, renale, osteoarticulare.

Dr. Maier Oana

MEDICINA MUNCII

Este specialitatea medicala care studiaza relatia om-munca, adaptarea omului la munca si adaptarea muncii la persoana care o efectueaza. Este o specialitate medicala extrem de vasta de relatie, care inglobeaza cunostinte din toate celelalte specialitati medicale. Medicina muncii se ocupa cu preventia, diagnosticarea si managementul bolilor profesionale si a celor legate de profesiune, a accidentelor de munca, precum si cu promovarea sanatatii si productivitatii muncitorilor.

Dr. Savut Silvia, Dr. Sandu Ana Maria

NEUROLOGIE

Este o ramura speciala a medicinei care se ocupa cu diagnosticul si tratamentul bolilor organice ce afecteaza sistemul nervos central (creierul, maduva spinarii) sau periferic (nervii cranieni, ganglionii spinali, vasele sanguine, radacinile nervoase, nervii periferici).

Dr. Iancu Carmen, Dr. Catana Gabriela

NUTRITIE SI DIETETICA

Specialiatatea medicala care studiaza alimentatia umana.

Dr. Sabaciag Ana Maria, Dr. Klaus Geissler

OBSTRETICA-GINECOLOGIE

Este specialitatea medicala care se ocupa cu bolile sistemului reproductiv feminin (uter, vagin, ovare).

Dr. Nicolae Claudia, Dr. Seisanu Roxana-Maria, Dr. Mihaila Marius, Dr. Popa Iulia Elena

OFTALMOLOGIE

Oftalmologia este o ramură a medicinei care se ocupă cu tratarea bolilor organului vederii, ceea ce include ochiul și structurile din jurul ochiului, cum ar fi pleoapele și sistemul lacrimar.

Dr. Botezan Andreea

ONCOLOGIE MEDICALA

Este specialitatea medicala care se ocupa diagnosticarea, tratamentul si prevenirea bolii canceroase umane. Consultul oncologic poate sugera boala maligna (anumite modificari din istoricul si examinarea fizica a pacientului), iar analizele de laborator (Markeri tumorali) si imagistica (mamografie, ecografie, CT, RMN, endoscopie) pot aduce informatii suplimentare privind prezenta procesului neoplazic.

Dr. Curca Razvan

OTORINOLARINGOLOGIE (ORL)

OtoRinoLaringologia - este specialitatea medicala care se ocupa cu diagnosticarea si tratarea afectiunilor nasului, gatului si urechilor.

Dr. Cadar Diana Alexandra

ORTOPEDIE

Ortopedia - este o ramura a medicinei si chirurgiei care studiaza, diagnosticheaza, previne si trateaza afectiunile aparatului locomotor.

Dr.Televka Viktor

PEDIATRIE

Pediatria - este o specialitate medicala care se ocupa cu studiul si tratarea bolilor intalnite la copii. Tratamentul acestor boli este diferit fata de cel al adultilor. Specialisti sunt medicii pediatri.

Dr. Avram Dana Mihaela, Dr. Sicoe Terezia

PNEUMOLOGIE

Pneumologia este o ramură a medicinei care studiază aparatul respirator (plămânii, bronhiile, pleura) în condiții normale și patologice. Pneumologia include depistarea, diagnosticarea, tratarea și recuperarea bolnavilor care suferă de boli ale aparatului respirator (boli pulmonare, bronșice, pleurale și ale mediastinului), prin mijloace nechirurgicale.

Dr. Chirila Ravara Cecilia

PSIHIATRIE

Psihiatria este o ramură a medicinei care se ocupă cu prevenirea, diagnosticarea, tratamentul și reabilitarea persoanelor cu boli mintale. Spre deosebire de alte specialitati medicale, in psihiatrie principalele tehnici de examinare sunt observatia si interviul, deoarece simptomele psihice sunt manifestari anormale in planul trairilor afective, cognitiei si comportamentului, ce nu pot fi obiectivate si cuantificate decat in acest mod.

PSIHOLOGIE, PSIHOTERAPIE SI CONSILIERE PSIHOLOGICA

Este stiinta care studiaza comportamentul (orice actiune sau reactie ce poate fi masurata sau observata) si mintea umana (stirile mentale constiente cat si inconstiente); se efectueaza consultatii de psihologie clinica (este un examen psihologic complementar in scopul nuantarii si integrarii diagnosticului psihiatric), psihoterapie (ansamblu de metode si tehnici de interventie asupra psihicului) si psihologia muncii (completeaza investigatiile medicale solicitate de medicul de medicina muncii pentru intocmirea fisei de aptitudine necesara la angajare, examenul periodic sau de reluare a activitatii).

Specializare: PSIHOLOGIA TRANSPORTURILOR
Evaluarea in scopul avizarii psihologice pentru siguranta circulatiei: Angajare/control periodic/obtinere atestat Conducator auto; Angajare/control periodic/obtinere atestat Coordonator transport (tipul de transport: intern/international marfuri generale/speciale/persoane; intern regim taximetrie); Analiza psihologica si prevenirea incidentelor, evenimentelor si accidentelor de circulatie;

Specializarea: PSIHOLOGIA MUNCII SI ORGANIZATIONALA
Evaluare, selectie si expertiza psihologica in vederea: Angajarii; Autorizarii/mentinerii in functie; Obtinere permis conducere;
La solicitarea institutiilor abilitate in domeniul psihologiei muncii si organizationala: Evaluarea in scopul avizarii psihologice pentru protectia muncii; Analiza psihologica a muncii; Formare, orientare si repartieie in munca dupa criterii psihologice; Analiza si prevenirea fenomenelor de inadaptare profesionala; Studiul si prevenirea stresului ocupational; Diagnoza si interventie organizationala; Informare si consiliere in vederea reconversiei si integrarii socio-profesionale; Evaluare, consiliere pentru plasarea in munca a persoanelor cu dizabilitati; Consiliere in vederea integrarii socio-profesionale a categoriilor de persoane defavorizate; Consultanta psihologica pentru managementul resurselor umane;

Specializare: PSIHOLOGIE APLICATA IN DOMENIUL APARARII, ORDINII PUBLICE SI SIGURANTEI NATIONALE
Evaluarea in scopul avizarii psihologice pentru: Pentru persoanele din mediul civil care detin/sau doresc permis de arma: letala/neletala; Personalul angajat in sectorul privat care, prin natura atributiilor, poarta armament si munitie: angajare/control periodic/schimbare functie; Selectie profesionala a personalului cu atributii pe aparare, ordine publica si siguranta nationala; Cunoasterea si asistenta psihologica a personalului cu atributii pe siguranta nationala si a membrilor de familie; Analiza, diagnoza si interventie organizationala in domeniul apararii, ordinii publice si sigurantei nationale; Asistenta psihologica a persoanelor care executa pedepse privative de libertate si a altor categorii de persoane, conform legislatiei in vigoare.

Psih. Barbu Andreea Maria, Psih. Stefan Adina Maria

REUMATOLOGIE

Este o ramura a medicinei interne care se ocupa cu diagnosticul si managementul bolilor reumatice si musculoscheletale, incluzând boli degenerative si inflamatorii articulare acute si cronice, boli de tesut conjunctiv, boli de tesuturi moi si sindrome musculoscheletale dureroase cronice. Consultatiile sunt sustinute de servicii complete de Radiologie Imagistica Medicala (RMN, CT, radiologie conventionala), ecografie, o gama completa de analize de laborator, alte consulturi interdisciplinare, necesare pentru certificarea diagnosticului si stabilirea unui tratament adecvat.

Dr. Cozma Flavia Tania

UROLOGIE

Este specialitatea chirurgicala care care se ocupa de diagnosticarea si tratamentul afectiunilor sistemului renourinar masculin si feminin (rinichi, uretere, vezica urinara, uretra) si pe sistemul reproductiv masculin (testicule, epididim, vas deferent, vezicule seminale, prostata si penis).

Dr. Hodor Tudor, Dr. Trifu Dragos Mihail

NEFROLOGIE

Este o ramura a medicinei interne si se ocupa cu studiul functiei rinichilor si a bolilor de rinichi. Nefrologia trateaza patologia renala non-chirurgicala, pre si post-chirurgicala, precum si afectarea renala din boli sistemice : diabet zaharat, hipertensiune arteriala (HTA), vasculite, colagenoze.

Dr. Dusa Delia

butonsuna pus in index.php din tema